BHV-opleiding Adembescherming & Ademlucht

Bedrijfshulpverleners die ook verantwoordelijk zijn voor het verlenen van hulp in met rook gevulde ruimtes moeten gespecialiseerd zijn in adembescherming en ademlucht. De vaardigheden die daarvoor nodig zijn, worden behandeld in de opleiding BHV Adembescherming en BHV Ademlucht conform de NIBHV-normen. Bij Bedrijfsveiligheid Tiel verzorgen we deze opleiding zodat uw medewerkers in levensbedreigende situaties adequaat kunnen optreden.

Pers- en ademluchttoestellen goed gebruiken

Een BHV’er die getraind is in adembescherming en ademlucht kan ingezet worden bij calamiteiten waarbij pers- en ademluchttoestellen gebruikt worden. In deze opleiding leren we de bedrijfshulpverleners die apparaten te gebruiken. Dit doen we onder meer door de volgende theorie te behandelen en specifieke vaardigheden te oefenen:

  • De ademhaling, een ademcrisis en welke ademhalingstechnieken dat kunnen voorkomen
  • Het veilige gebruik van adembescherming
  • Inzet van ademlucht en het juiste gebruik van een ademluchttoestel
  • Het kunnen redden van een slachtoffer

Adembescherming & ademlucht

Cursisten: 8 – 12
Duur: 20 uur
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal + examen
Diploma / Certificaat: NIBHV

BEL: 0344-691 306

Geïnteresseerd in de BHV-opleiding Adembescherming & Ademlucht? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie

Interactieve scenario’s

Juist bij deze BHV-opleiding is het belangrijk om het geleerde in de praktijk te oefenen en dat kan ook in ons opleidingscentrum in Tiel. Met voldoende ruimte en mogelijkheden kan een situatie zo nagebootst worden dat de cursisten realistisch kunnen trainen. Middels diverse scenario’s maken we deze training interactief zodat de cursisten in de praktijk zullen ervaren hoe een ademluchttoestel werkt en wat adembescherming betekent.

Enkele voorwaarden

De BHV-opleiding Adembescherming & Ademlucht is een gespecialiseerde opleiding die niet iedereen kan volgen. Wij bieden dit aan als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De basis BHV-opleiding is succesvol gevolgd
  • De cursist is fysiek in staat om deze opleiding te volgen

Bedrijfsveiligheid Tiel verstrekt de materialen waarmee tijdens deze cursus geoefend wordt.

Bij Bedrijfsveiligheid Tiel of op uw locatie

De BHV-opleiding Adembescherming & Ademlucht duurt in totaal 20 uur, dat is inclusief het examen. Bij een positief eindresultaat ontvangt de deelnemer het certificaat adembescherming. Ter voorbereiding wordt het boek ‘Adembescherming NIBHV’ toegezonden. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers en wordt op ons opleidingscentrum in Tiel gegeven. Heeft u voldoende deelnemers? Dan is het ook mogelijk om de training incompany te geven. De jaarlijkse herhaling is ook incompany mogelijk.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze opleiding? Vraag het ons. Wij geven u graag alle informatie of maken een offerte voor u op maat.

Geïnteresseerd in de BHV-opleiding Adembescherming & Ademlucht? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie