Brandbestrijding & Ontruiming (BHV)

Een brand in uw bedrijf doet een groot beroep aan de vaardigheden van uw team BHV’ers. Zij moeten bijvoorbeeld in staat zijn om snel en correct te handelen en de brand te bestrijden, het gebouw te ontruimen en de hulpdiensten goed te informeren. Dat en meer leren wij bedrijfshulpverleners in de realistische module brandbestrijding & ontruiming. Deze cursus duurt een dag duurt en vormt samen met de module Eerste Hulp de BHV-Basiscursus.

Trainingslocatie van brandweerkorpsen

De training kan gegeven worden bij Bedrijfsveiligheid Tiel maar u kunt deze ook volgen op Fort Markenbinnen, onze andere trainingslocatie. Op het fort worden veel trainingen gegeven waaronder ook aan brandweerkorpsen. Wilt u met uw BHV’ers scenario’s trainen zoals een brand blussen, het verlenen van eerste hulp aan de slachtoffers van een bedrijfsbrand of mensen uit een rokerige ruimte naar buiten begeleiden? Dan kunt u dit uiterst realistisch trainen in Tiel maar ook op Fort Markenbinnen

BHV Brandbestrijding & Ontruiming

Cursisten: 8 – 12
Duur: 8 uur
Diploma / Certificaat: NIBHV
Geldigheid: 1 jaar

BEL: 0344-691 306

Meer weten over Brandbestrijding & Ontruiming?
Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie

Interactief trainen

Voor welke locatie u ook kiest, u kiest altijd voor een realistisch scenario. Met die interactieve manier van trainen kunnen we namelijk diverse situaties nabootsen die in de praktijk ook echt voorkomen. Dit maakt de opleiding niet alleen boeiend maar ook uiterst effectief. De cursisten passen het geleerde namelijk direct toe zodat ze weten wat ze in de praktijk kunnen tegenkomen en hoe ze dan moeten reageren. Overigens is het bij voldoende aanmeldingen vanuit uw organisatie ook mogelijk om specifieke scenario’s te ontwikkelen die van toepassing zijn op uw bedrijfssituatie.

Brand blussen en ontruimen trainen

Deze BHV-opleiding behandelt en traint naast de standaard hulpverlening ook de volgende onderwerpen:

  • Brand en de brandgevaren
  • Ontruiming voorbereiden en coördineren
  • Het gebruik van blustoestellen zoals een brandslanghaspel, blusdekens en draagbare blustoestellen
  • Communicatie met externe hulpdiensten

Ook herhalingsopleidingen

Met een goede BHV-training en voldoende praktijkoefeningen zullen de bedrijfshulpverleners bij calamiteiten snel en correct kunnen handelen. En die vaardigheid kan levensreddend zijn. Het spreekt voor zich dat een eenmalige training onvoldoende is om dit voor altijd te beheersen. Vandaar dat de Arbo eist dat BHV’ers regelmatig herhalingscursussen volgen om hun kennis en ervaring weer bij te spijkeren. Een van die specifieke herhalingsopleidingen voor BHV’ers is deze module brandbestrijding & ontruiming. Dit deel van de cursus duurt een dag. Iedereen die het succesvol doorloopt, heeft het NIBHV-certificaat weer met een jaar verlengd.

Ook incompany of specifiek voor uw bedrijf

Wilt u meer weten over de BHV-opleidingen waarin brandbestrijding en ontruiming aan bod komen? Of wilt u de opleiding incompany laten geven? Neem dan contact met ons op. Desgewenst kunnen we u ook alles vertellen over de mogelijkheid om de opleiding speciaal aan te passen voor de mensen in uw bedrijf.

Meer weten over Brandbestrijding & Ontruiming?
Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie