Crisismanagement Opleiding

Bij een crisis in uw bedrijf is het de vraag of uw management en medewerkers wel weten wat ze moeten doen. Het gaat tenslotte altijd om een situatie waarvan iedereen denkt dat het ‘toch nooit hier gebeurt’. Maar de werkelijkheid is dat steeds weer bedrijven door een onverwachte crisis geraakt worden. Om daar snel en adequaat op te reageren, volgt u de opleiding Crisismanagement bij Bedrijfsveiligheid Tiel.

Imagoschade

Wat de crisis ook precies is, u loopt daardoor altijd het risico van imagoschade. Zo kan een ongeluk dat door uw product veroorzaakt is, een furieuze oud-medewerker die personeel gijzelt of een dronken directeur die zich op dat bedrijfsfeestje iets teveel liet gaan, nog veel meer gevolgen hebben als uw reactie niet de juiste is.

Crisismanagement Opleiding

Cursisten: 5 – 12
Duur: 8 uur
Methode: Praktische vaardigheden individueel en als team via roleplay beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal
Diploma / Certificaat: FMB

BEL: 0344-691 306

Meer weten over de Crisismanagement Opleiding ? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie

Een crisissituatie beheersen of oplossen

Bij een crisis heeft u met veel partijen te maken. Natuurlijk is daar eerst de situatie zelf waar u wat mee moet doen. Maar ook uw personeel, de mensen die schade hebben geleden of slachtoffer zijn geworden en de media verwachten een reactie van u. En zeker de media kan al snel oncontroleerbaar worden. Om de ontstane situatie op te lossen of in ieder geval te beheersen, is de juiste reactie essentieel. Daarmee beperkt u eventuele imagoschade of kunt u die zelfs voorkomen.

Tijdens de opleiding

In de training Crisismanagement wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Veiligheidsprocedures (in het algemeen en die van uw bedrijf)
  • Crisismanagement in het algemeen
  • De samenstelling van een crisismanagementteam
  • De werkwijze tijdens een crisis

Theorie en praktijkscenario’s trainen

De opleiding duurt 1 dag. Daarvan wordt het eerste deel besteed aan theorie. Vervolgens traint u via praktijkscenario’s met crisissimulatie waarna we dat gezamenlijk evalueren. Uiteindelijk verlaat u deze opleiding met nieuwe inzichten rondom crisismanagement en nieuwe vaardigheden zodat u bij een crisis effectief en efficiënt kunt handelen.

Voor leden van het crisismanagementteam

De opleiding is voor functionarissen die lid of plaatsvervangend lid zijn van een crisismanagementteam. Dit kan de directie, het management en/of de woordvoerders zijn. De opleiding crisismanagement wordt gegeven in ons opleidingscentrum in Tiel maar kunnen we ook bij u op locatie verzorgen.

Opleiding in crisismanagement voor uw bedrijf

Het advies is om deze opleiding te volgen met het gehele crisismanagementteam van uw bedrijf. De opleiding kan dan helemaal op uw bedrijf gericht worden. Bovendien kunt u dan samen concrete afspraken maken over de crisisaanpak van uw bedrijf, de werkwijze bepalen en dit ook bij ons trainen. Wilt u daar meer over weten of de mogelijkheden daarvoor bespreken? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de Crisismanagement Opleiding ? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie