EHBO Baby’s & Kinderen2018-11-16T19:44:22+00:00

EHBO-cursus: eerste hulp bij baby’s en kinderen

Wie met baby’s en kinderen werkt, zo nu en dan oppast of het zelf heel belangrijk vindt om goed eerste hulp te kunnen verlenen aan deze jonge groep, verzorgen wij de EHBO-cursus Baby’s & Kinderen. Een praktische opleiding in eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen in maar 8 uur, gegeven bij Bedrijfsveiligheid Tiel.

Van kleine ongelukjes tot levensbedreigende situaties

Hoe klein ze ook zijn, kinderen zijn gewoonweg razendsnel. Daarbij zijn ze ook nog eens erg nieuwsgierig en zien nergens gevaar in. Ofwel een uitgelezen scenario waarin wel eens wat mis kan gaan. En of dat nu een klein ongelukje is of tot een levensbedreigende situatie leidt, iedereen die deze EHBO-cursus heeft gevolgd, is dan in staat om snel goed te handelen.

EHBO Baby’s & Kinderen

Cursisten: 8 – 12
Duur: 8 uur praktijk
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal
Diploma / Certificaat: Oranje Kruis

BEL: 0344-691 306

Meer weten over de EHBO-cursussen in Tiel?

Ik wil meer informatie

Erkend certificaat voor iedereen die met kleine kinderen werkt

Iedereen die met kleine kinderen werkt heeft deze EHBO-cursus nodig. Van gastouders of medewerkers bij een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf tot de leraren en ondersteunend personeel van een school. Werkt u op zo’n positie of in een andere functie met kleine kinderen? Dan traint u met deze cursus alle EHBO-vaardigheden die u nodig heeft bij de eerstehulpverlening aan baby’s en kinderen. En legt u de cursus met goed gevolg af, dan krijgt u het geregistreerde certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Dit certificaat is door de rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders.

Wat u leert

Met deze cursus leert u wat u moet doen bij alledaagse ongelukjes zoals een tand door de lip, bloedneus of een afgebroken tand. Daarnaast leert u ook hoe u moet handelen bij ernstiger zaken zoals:

  • Bewusteloosheid, verslikking of verdrinking
  • Brandwond, huidwond of bloeding
  • Hoofdletsel, nek- en wervelletsel
  • Vergiftiging
  • Allergische reacties, koorts, koortsstuipen of kortademigheid
  • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
  • Vreemd voorwerp in neus of oor of een vuiltje in het oog

Reanimeren en AED bij baby’s en kinderen

Vanzelfsprekend bevat ook deze EHBO-cursus de onderdelen reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator), precies als bij de EHBO Basiscursus. Het verschil tussen de beide cursussen is echter dat we ons in deze cursus richten op het gebruik van de AED en de manier van reanimatie bij baby’s en kinderen.

Ook incompany mogelijk

De EHBO-cursus Baby’s & Kinderen is een eendaagse cursus die gegeven wordt in Tiel bij ons opleidingscentrum. Is de groep van uw bedrijf of instelling voldoende groot, dan kan het ook incompany gegeven worden. In beide gevallen geldt dat na het succesvol afronden van de cursus het geregistreerde certificaat Eerste Hulp aan Kinderen aan de deelnemers wordt uitgereikt.

Meer weten of direct inschrijven?

Wilt u meer weten over de EHBO-cursus Baby’s & Kinderen? Of wilt u de mogelijkheden voor een incompany-training bespreken? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de EHBO-cursussen in Tiel?

Ik wil meer informatie