Reanimatiecursus2018-11-16T19:45:13+00:00

Reanimatiecursus

Als iemand in uw nabijheid een hartstilstand krijgt, weet u dan wat u moet doen? Bij een hartstilstand telt echt elke seconde en dus vergroot het snel starten met de reanimatie de overlevingskansen. Daarom is het zo belangrijk om te leren reanimeren. En dat kunt u nu leren in Tiel, bij ons opleidingscentrum voor bedrijfsveiligheid.

Wanneer reanimeren?

Als een hartstilstand plaatsvindt dan stopt de bloedcirculatie in het lichaam. Een reanimatie kan die circulatie weer op gang brengen, en dat is heel belangrijk omdat de vitale organen afhankelijk zijn van zuurstof. Hoe eerder dat gebeurt, des te beter dat is want ernstige en onherstelbare hersenbeschadiging kan al na 4 tot 6 minuten optreden.

 

Reanimatiecursus

Cursisten: 8 – 12
Duur: 4 uur
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: N.v.t.
Diploma / Certificaat: Oranje Kruis-certificaat

BEL: 0344-691 306

Meer weten over de reanimatiecursus in Tiel?

Ik wil meer informatie

Wat u leert bij de reanimatiecursus

Met een oefenpop leert u reanimeren en AED gebruiken. U doorloopt alle reanimatiestappen tijdens de cursus zodat u na afloop als het nodig is, zelf direct een reanimatie kunt beginnen. De reanimatiecursus duurt 4 uur en daarin leert u:

  • Een hartstilstand te herkennen
  • De hulpdiensten alarmeren
  • Eerste hulp verlenen
  • Reanimeren
  • Het aansluiten en bedienen van een AED

AED: Automatische Externe Defibrillator

Een AED, Automatische Externe Defibrillator, is een draagbaar apparaat dat na een hartstilstand het hartritme weer kan herstellen middels een elektrische schok. Vindt een hartstilstand plaats, dan kan het hart met een AED ‘geprikkeld’ worden waardoor het weer normaal gaat kloppen. De bediening van een AED moet echter wel getraind worden zodat u bij calamiteiten ook precies weet hoe u moet handelen en dit ook snel en adequaat kunt doen.

De reanimatiecursus

De reanimatiecursus wordt gegeven bij Bedrijfsveiligheid Tiel en is geschikt voor iedereen van 14 jaar en ouder. Een reanimatie is echter fysiek inspannend en een redelijke conditie wordt daarom wel aangeraden. Legt u de reanimatiecursus met goed gevolg af, dan ontvangt u een certificaat Reanimatie.

Regelmatig oefenen, belangrijk voor een goede reanimatie

Een reanimatie moet als vanzelf uitgevoerd kunnen worden, maar dat kan alleen als u het reanimeren ook regelmatig oefent. Daarom raden wij aan om na het behalen van het certificaat Reanimatie, ook de herhalingscursus regelmatig te volgen. Zo houdt u uw kennis op peil en vergroot u uw vaardigheden in het reanimeren. Iets wat als het erop aankomt, de kansen op succes bij een hartstilstand alleen maar vergroot.

Reanimatiecursus: aanmelden of bij u op het bedrijf

Heeft u vragen over de reanimatiecursus of wilt u de BHV’ers op uw bedrijf deze cursus laten volgen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de reanimatiecursus in Tiel?

Ik wil meer informatie