Herhalingsopleiding Ploegleider BHV

Tijdens incidenten in het bedrijf heeft de ploegleider BHV de leiding en stuurt de BHV’ers aan. Om ervoor te zorgen dat zowel de BHV’ers als de ploegleider altijd voldoende getraind zijn om in noodgevallen alert en adequaat te kunnen reageren, is regelmatige bijscholing verplicht. En dat kan met herhalingscursussen zoals deze. De herhalingsopleiding Ploegleider BHV bij Bedrijfsveiligheid Tiel verzorgen wij voor iedereen die de cursus BHV Ploegleider heeft gevolgd.

Scenario’s voor de rol van ploegleider

Net als bij de cursus BHV Ploegleider worden ook in de herhalingscursus verschillende scenario’s uitgevoerd waarmee de ploegleider zijn vaardigheden kan opfrissen en extra oefenen. Die scenario’s zijn natuurlijk heel divers maar wat altijd geoefend wordt is bijvoorbeeld:

  • Ongeval met een slachtoffer waarbij medische hulp nodig is
  • Brand waarvoor de brandweer gealarmeerd moet worden
  • Ontruiming als gevolg van een brand, lekkage of een ander dreigende situatie.

Herhalingsopleiding Ploegleider BHV

Cursisten: 6 – 8
Duur: 8 uur
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal + examen

BEL: 0344-691 306

Overzicht nodig in uw BHV-ploeg? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie

Oefenen van praktische vaardigheden

Het oefenen van de praktische vaardigheden staat centraal tijdens de herhalingsopleiding. Na afloop is de cursist dan ook weer helemaal bekend met alle eisen die aan de bedrijfshulpverlening gesteld worden, kent de BHV-voorzieningen en –middelen en weet hoe die toegepast moeten worden. Ook is de ploegleider weer bekend met de manieren om incidenten te voorkomen of, als ze toch plaatsvinden, hoe ze zo snel mogelijk onder controle komen. Ook zijn de vaardigheden in het alarmeren van de hulpverlening weer getraind en natuurlijk hoe daarmee effectief gecommuniceerd wordt. Daarnaast is er in deze herhalingsopleiding ook volop aandacht voor de benodigde leidinggevende capaciteiten.

Training op Fort Markenbinnen

De opleiding ‘BHV Ploegleider Herhaling’ wordt gegeven op ons opleidingscentrum in Tiel. De duur van deze opleiding is 1 dag en wordt gegeven aan groepen van 6 tot 8 cursisten groot. De praktische vaardigheden worden gedurende de trainingsdag volop getraind waarna ze diezelfde dag worden beoordeeld met een examen.

Realistisch en gevarieerd trainen

Het op peil houden van de vaardigheden middels regelmatige bijscholing is een vereiste die de Arbowet stelt aan BHV’ers. Een eis die wij onderschrijven, maar waarvan we ook vinden dat het steeds weer zo interessant mogelijk moet zijn. Daarom trainen wij elke keer met andere scenario’s. Zo houden we de trainingen aantrekkelijk en leren de cursisten er ook elke keer weer van. Realistisch trainen en wisselende, interactieve scenario’s staan daarom bij onze opleidingen dan ook altijd centraal.

Meer weten over de herhalingsopleiding BHV Ploegleider?

Heeft u vragen over deze opleiding BHV Ploegleider Herhaling? Of wilt u een aanbod op maat voor de medewerkers in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Overzicht nodig in uw BHV-ploeg? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie