Cursus Ploegleider BHV

Orde bewaken en een efficiënte hulpverlening in het bedrijf coördineren, dat is wat geleerd wordt tijdens deze cursus Ploegleider BHV. Met realistische scenario’s leert elke ploegleider op ons opleidingscentrum wat zijn of haar rol in praktijk inhoudt en hoe dan gehandeld moet worden.

Overzicht op de BHV’ers in een groeiend bedrijf

Elk bedrijf met personeel heeft een of een paar BHV’ers. Zij treden in geval van nood op en verlenen de eerste hulp. Maar groeit het bedrijf, dan neemt ook het aantal BHV’ers toe. En dan is iemand die het overzicht behoudt tijdens de hulpverlening, hard nodig. Diegene is de ploegleider BHV en met deze cursus die een aanvulling is op de basiscursus BHV, worden alle handelingen en gewenste capaciteiten voor deze rol aangeleerd.

Cursus Ploegleider BHV

Cursisten: 8
Duur: 16 uur
Methode: Praktische vaardigheden individueel beoefend en beoordeeld
Theorie: Klassikaal + examen
Diploma / Certificaat: NIBHV

BEL: 0344-691 306

Overzicht nodig in uw BHV-ploeg? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie

Taken ploegleider BHV

Een ploegleider BHV heeft logischerwijs andere taken dan de BHV’ers. Die taken worden behandeld tijdens deze cursus. Zo komt onder meer aan bod:

  • Hoe geef je leiding aan de BHV’ers tijdens een calamiteit?
  • Welke wet- en regelgeving is van toepassing op de bedrijfshulpverlening?
  • Wat zijn de alarmerings- en communicatiemiddelen en hoe pas je die efficiënt toe?
  • Beheer en controle van de BHV-middelen

De cursus

Deze BHV-cursus duurt 16 uur, 2 dagen, is conform het NIBVH en is voor groepen van 6 tot 8 cursisten. Aan het einde van de cursus vindt het examen plaats. Wordt dat positief afgerond, dan ontvangt de cursist het NIBHV-certificaat. Het certificaat is geldig voor 1 jaar waarna het verlengd kan worden met de training ‘BHV Ploegleider Herhaling’. Om de cursus Ploegleider BHV te mogen volgen is het bezit van een geldig BHV-certificaat wel vereist.

Ploegleider BHV of Hoofd BHV?

Een ploegleider BHV is niet hetzelfde als het hoofd BHV. De ploegleider is namelijk onderdeel van de BHV-ploeg en bezit een geldend BHV-diploma. Het hoofd BHV hoeft niet dat niet te hebben en hoeft evenmin deel uit te maken van de actieve BHV-ploeg. Wel is het hoofd BHV degene die het veiligheidsbeleid vertaalt naar de concrete uitvoering, het overzicht daarop behoudt en de uitvoering controleert. De ploegleider daarentegen heeft een uitvoerende functie, controleert op de aanwezigheid en de status van de benodigde materialen en zorgt ervoor dat de kennis van de BHV’ers in het bedrijf op niveau blijft.

Ook een Ploegleider BHV laten opleiden?

Is uw groep BHV’ers ook gegroeid en wilt u de coördinatie daarvan ook centraliseren? Zorg dan dat u een ploegleider BHV heeft die daarin ook getraind is door ervaren docenten en via realistische scenario’s. Voor zo’n effectieve training gaat u naar Bedrijfsveiligheid Tiel. Meer weten? Vraag het ons!

Overzicht nodig in uw BHV-ploeg? Neem dan nu contact op!

Ik wil meer informatie