Veiligheidstrainingen – VCA

Trainingen in veiligheid, dat is in het kort de VCA. Voor elke sector waar mensen te maken hebben met onderhoud en constructie is een VCA-training een vereiste. En die volgt u dus bij Bedrijfsveiligheid Tiel. Zodat u en uw mensen altijd veilig en volgens de richtlijnen in uw branche kunnen werken.

B-VCA-CURSUS
VCA-VOL

Ook veilig werken? Volg een VCA-training!

Ik wil meer informatie

VCA Basis: B-VCA-certificaat

De meest gevolgde veiligheidstraining is logischerwijs de VCA-Basis. Iedereen die werkt voor een aannemer of werkzaam is in een sector waar onderhoudswerkzaamheden of bouwwerkzaamheden plaatsvinden, is verplicht om deze training te volgen. Wij geven deze training in veiligheid aan werknemers en zzp’ers die zichzelf als medewerker laten inhuren. Wordt de training met goed resultaat afgelegd, dan ontvangt u het B-VCA-certificaat.

Inhoud van de B-VCA-cursus

De B-VCA-cursus wordt door een gecertificeerde trainer gegeven zodat u aan het eind van de trainingsdag goed bent voorbereid op het afsluitende examen. De inhoud van deze cursus bevat onder meer:

  • De actuele wet- en regelgeving betreffende arbeidsveiligheid
  • Het herkennen van onveilige situaties
  • De te treffen maatregelen om ongevallen te voorkomen

VCA voor operationeel leidinggevenden: VCA-VOL

Degene die op de bouwplaats de leiding heeft, volgt de VCA-training voor leidinggevenden; de VCA-VOL. Dit is dus voor elke onderaannemer, in loondienst bij een aannemer of als zzp’er actief in de bouw- of onderhoudssector.

Inhoud van de VCA-VOL-cursus

Ook de VCA-VOL-cursus wordt gegeven door een gecertificeerde trainer. Na deze trainingsdag bent u in staat om het bijbehorende examen succesvol af te leggen. De inhoud van deze cursus gaat onder andere over:

  • De actuele wet- en regelgeving betreffende arbeidsveiligheid
  • Het herkennen van onveilige situaties
  • De te treffen maatregelen om ongevallen te voorkomen
  • Het aansturen van medewerkers om veilig te werken

VCA-certificaat

De veiligheidstrainingen VCA, zowel Basis als VOL, duren een dag en worden afgesloten met een examen. Is dat succesvol afgelegd, dan ontvangt u het bijbehorende VCA-certificaat dat 10 jaar geldig is. Deze trainingen worden gegeven in ons oefencentrum in Tiel of incompany.

Meer weten over de veiligheidstrainingen en VCA?

Wilt u meer weten over deze trainingen in veiligheid of wenst u een specifiek advies voor de veiligheidssituatie in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Ook veilig werken? Volg een VCA-training!

Ik wil meer informatie